اخواتي الحبيبات جيبالكم النهارده طريقه عمل المشبك وقرمش قرمش الله عليه عجبني فيه المقادير الصغيره اللي ما شاء الله عملت مقدار كبيييييييييييييير من المشبك وكان طريقته سهله يلا بينا نشوف هنعمله ازاي
المقادير:
150 جم دقيق=كوب دقيق +2 م صغيره دقيق
75 جم نشا =3\4 كوب نشا
1\2 ملعقه كبيره خميره فوريه
1\2 م كبيره سكر
1\2 م كبيره زيت
1\4 صغيره ملعقه ملح
حوالي من كوب الي كوب وربع ماء دافي(حسب الدقيق)
زعفران او لون غذائي(لاعطاء لون المشبك الطبيعي)
5 جم مستكه مطحونه(استغنيت عنها)
2 نقطه ماء زهر مركز (ممكن استتبداله ب 1\4 كوب ماء زهر مخفف علي ان يقلل مقدار ه من الماء الدافيء الخاص بالعجن)
الطريقه" اول حاجه نعمل الشربات ونتركه يبرد حتي ننتهي من عمل المشبك
مقادير الشربات(2 كوب سكر +1 كوب ماء بمجرد الغليان عصير ليمونه )وبعد ميتقل اطفي عليه واضيف له ذره فانيليا او نقطه ماء ورد او ماء زهر مركز لتغزير النكهه والريحه االمشبك
اضع الماء الدافي مع الخميره الفوريه والسكر والزيت واللون الغذائي(الاصفر)مع 2 نقطه من ماء الزهر المركز واقلبهم جيدا
ثم اضيفهم الي الدقيق المنخول والنشا والمستكه المطحونه واقلب جيدا للتاكد من تجانس الخليط
بعد المزج الجيد يصبح الخليط شبه سائل (بنتحكم في مقدار سيولته او تماسكه بمقدار السوائل المضافه) اذا حبتيه اسمك قللي الربع كوبايه ماء انا حبيت سمكه كده(شبه سيوله الكيكه قبل دخولها الفرن)